Om projektet

På Mandolingatan växer nu 566 hyresrätter fram i gröna, levande kvarter med en lika genomtänkt ekologisk tanke som intim citykänsla. Här bor du en kvart med buss eller elcykel från havet och stan, precis intill Frölunda Torg som är en av Göteborgs bästa handels- och kommunikationshubbar.

p

Kortfakta

Byggstart: 2019
Område: Frölunda Torg
Antal lägenheter: 566
Storlek: 1-4 rum och kök
Cirka hyra: se hyra för respektive objekt i lägenhetsväljaren nedan.
Status: Pågående

Frölunda Allés nya, småskaliga kvarter bjuder på flera olika slags lägenhetslösningar, gröna fina vardagsrum mellan husen och möjligheten att dela bil och cykel med grannen. Här blir det även Trygghetsboende för dig som är 70 + och lekplatser inne på gårdarna. Detta alldeles intill Frölunda kulturhus med sitt bibliotek, sina kulturscener, bad och gym samt Positivparken. Kloss an ligger även Frölunda Torg – en av stans bästa knutpunkter för service, handel och kollektivtrafik, med linjer som tar dig över hela stan.

Plats för lek
och ängs-
blomster

Dela cykel
och bil med
grannen

Enklare vardag med gröna mobilitetslösningar

I kvarteren finns färre parkeringsplatser för egen bil och istället möjligheter till en mer miljövänlig livsstil. Förutom att kvarterets bil- och cykelpool ger möjlighet att dela praktiska och klimatsmarta fordon med grannen finns cykelrum och annan väderskyddad cykelförvaring på flera ställen, gemensamma cykelpumpar, möjlighet till förvaring av cykel i vissa lägenheter liksom realtidstavlor som visar dig när nästa buss och spårvagn avgår.

För att alla som flyttar in ska upptäcka fördelarna med kollektivtrafiken bjuds nya hushåll i de nybyggda kvarteren på ett månadskort hos Västtrafik; för lägenheter med ett rum och kök ingår ett månadskort, för större lägenheter två månadskort.

Bo nära
havet och
stan

Trygghetsboende för 70+

I kvarteret erbjuds gemenskap och lägenheter för dig som är över 70 år. Lägenheterna utrustas med tittöga, handtag i duschen och spisvakt. De kommer att placeras såväl utspritt bland de andra hushållen som intill varandra, för möjlighet till utbyte sinsemellan under dagar och kvällar. Under hösten planeras aktiviteter att starta upp med gemenskap i en gemensamhetslokal.

Variation och smarta lägenhetslösningar

De nya kvarteren på Mandolingatan får en god blandning av olika bostadstyper och storlekar på lägenheterna. Här finns den lilla yteffektiva ettan för dig som är singel, den trevliga ettan eller tvåan för dig som är över 70 och stora flexibla bostäder för den stora familjen. Flera lägenheter har ett förråd i lägenheten med fönster, som gjorts extra brett så att förvaring av exempelvis en elcykel är möjlig. Eftersom det har ett fönster kan det förutom att användas för förvaring användas som kontor, extra barnrum, studio eller gästrum. OBS att det för vissa lägenheter är enda förrådet, och att man då saknar källarförråd. De flesta lägenheterna har öppen planlösning, några få i kvarter A har separat kök. Balkongerna och uteplatserna är möblerbara för odling eller bara skönt häng, i kvarteren B och C är de mindre.

Ekologiskt boende på Mandolingatan

Poseidons kontor, gemensamhetslokal och nytt cykelstråk

I kvarteret närmast Frölunda Torg ligger Poseidons distriktskontor och en lokal med kök och samlingssal för gemensamma aktiviteter. Mellan de gamla husen på Mandolingatan och de nya kvarteren och med start från Frölunda Torg anläggs ett nytt cykelstråk.

Storlek på lägenheter samt bredband

Storleken på lägenheterna varierar mellan 1 till 4 rum och kök, där merparten blir tvåor: ca 165 ettor, ca 269 tvåor, ca 107 treor och ca 25 fyror. Inflyttningen sker i etapper mellan juni 2021 och andra kvartalet 2023 i fem etapper. Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där hyresgäster kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s.

Parkering i området

I kvarteret finns 675 parkeringar, 50 markparkeringar ute samt 625 platser i husets tvåvåningsgarage. Ett antal av parkeringarna är reserverade för kvarterets bilpool.

Del av Bostad2021

Mandolingatans byggnation ingår i jubileumsprojektet i Bostad2021 – ett unikt samverkansprojekt mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer i Göteborgs Stad. Satsningen innebär att 7 000 bostäder, utöver ordinarie bostadsproduktion, ska vara färdigställda 2021. Bostad2021 ingår i Göteborgs 400-årsjubileum med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad.

Det är vårt systerbolag Framtiden Byggutveckling som bygger våra hus på Mandolingatan tillsammans med entreprenörer från Skanska Sverige AB, Veidekke Entreprenad AB och Byggnads AB Tornstaden.

Bilder: Exteriörer Liljewall arkitekter, interiörer 3dVision

En månad
med Västtrafik
ingår

Nu hyr vi ut Kvarter D

Det här är den näst sista etappen av nyproduktion på Mandolingatan, där 400 familjer redan flyttat in. Det nya kvarteret med sina 155 hyresrätter har samma miljötänk och genomtänkta materialval och lösningar som övriga kvarter.

6 av lägenheterna har förrådet extern och resten av lägenheterna inne i lägenheten. Behövs inte rummet för förvaring kan det kan nyttjas som extrarum. Det interna förrådet har även gjort något större för att möjliggöra förvaring av en elcykel.

155 hyresrätter fördelade enligt följande:
45st 1 rum och kök
57st 2 rum och kök
49st 3 rum och kök
4st 4 rum och kök 

Kvarteret rymmer även ett sprillans nytt husvärdskontor för Mandolingatans husvärdar samt några studentlägenheter.

Inflyttning i Kvarter D planeras till maj 2023.

Lägenhetsväljare – se lediga lägenheter

Här ser du vilka lägenheter som sökbara just nu (På Boplats), som du kan söka senare (kommande) eller som redan är uthyrda (uthyrd). För musen över väljaren, så ser du status på de olika husen och lägenheterna. Lycka till!

Kvarter A, B, C samt E-F är uthyrda.

 

Uthyrning

Uthyrningen av Mandolingatan startar under februari 2021.  Du som redan bor hos Poseidon kommer att kunna söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats.

Mandolingatan

Följ bygget – ta del av senaste nytt