Idag startar uthyrningen av kvarter 9 vid Litteraturgatan. Här söker 42 nybyggda lägenheter med härlig utsikt, radhuskänsla och privat innergård nu sina hyresgäster.

Kvarter 9 är det andra kvarteret som tar form utmed Litteraturgatan. Huset, vars fasad skimrar i brons och utgör en pendang till tvillingkvarteret som stod klart i somras, innehåller tre våningsplan med parkeringar. De tre översta planen rymmer 42 trivsamma lägenheter, som vetter mot en privat innergård på taket med plats för lek och umgänge.

Några av lägenheterna har ingångar direkt från innergården, vilket skapar en radhusliknande känsla på taket. Lägenheterna på de två övre planen har ingångar från loftgångarna.

Lätt att leva klimatsmart
Som alltid är klimatet i fokus när vi bygger nytt. På taken på det nya huset finns solpaneler och vi har gjort det lite lättare för hyresgäster att resa hållbart i framtiden. Det finns gott om väderskyddad parkering för cykeln, ett extra stort cykelrum och en cykelpump att dela med grannen. Alla som flyttar in får dessutom 90 dagars gratis resande med Västtrafik och en present på temat hållbart resande. När fler kvarter längs Litteraturgatan växer fram planeras för fler tjänster som bil- och cykelpooler.

Om kvarter 9, Litteraturgatan
42 lägenheter på 1-4 rum och kök.
Idag startar uthyrningen av 21 lägenheter via Boplats. Kommande 21 lägenheter läggs ut på den koncerngemensamma omflyttningsplatsen under november.
Inflyttning är planerad till april/maj 2023.