Om projektet

Precis intill Angered Centrum, med nära till shopping, kommunikationer och natur, bygger vi 152 hyresrätter med adressen Betselvägen. Det blir två fristående 6-våningshus en bit upp mot skogen, och en stor vinklad huslänga ner mot gatan med ljusa, luftiga loftgångar in mot gården. Trä är det genomgående materialet.

p

Kortfakta

Byggstart: 2019
Område: Angered centrum
Antal lägenheter: 152
Storlek: 1-4 rum och kök
Cirka hyra: 6 149 – 15 034 kr/månad
Status: Pågående

Ett rökfritt
boende nära
naturen

Lägenheterna i de nya trähusen är rymliga och ljusa med flexibla planlösningar. Och det gäller även de mindre tvåorna, som det blir gott om och som efterfrågas i området. Tvåorna i lamellhuset, det vinklade huset med loftgångar, får ett väl tilltaget sovrum med ingång från både hall och vardagsrum. Med det kan den lilla familjen använda nischen i vardagsrummet som sängplats och det stora sovrummet kan bli ett barnrum. Eller också kan ni vara två kompisar där en av er bor i sovrummet och den andra kan använda vardagsrummet som sitt rum, eftersom det är avdelbart mot köket.

Husen
är byggda
i trä

Trä för känslan och miljön

Husen är byggda i trä, både i själva konstruktionen och i fasaden som kläs med en miljövänligt behandlad furu, ThermoWood, som grånar vackert med tiden. Eftersom trä är ett förnybart material som ger lägre koldioxidutsläpp än betong, blir husens klimatavtryck förhållandevis mycket lågt.

Luftiga
loftgångar
ger ljus

Se grannen i huset med loftgångar

Från gårdssidan når man lägenheterna i Lamellhuset via breda loftgångar som är byggda en bit ut från fasaden. Det ger ljusare lägenheter än vid traditionella loftgångar, samtidigt som det skapar ett eget litet ”uterum” där du kan sitta och läsa, fika, sola eller prata med grannarna. Den gröna gården erbjuder härliga mötesplatser samt lek för barnen och är fullt tillgänglig för alla. Cykelrum och tvättstugor har fönster som släpper in ljus och ökar trivseln och tryggheten.

Punkthusen har sex våningar och ligger fint en bit upp mot skogen och naturen. Lägenheten nås via trappa eller hiss. Alla lägenheterna i 6-våningshusen har balkong eller uteplats för lägenheterna i markplan. Lägenheterna längst upp får en härlig utsikt.

Skönt
läge bakom
skogen

Färger och material

Husens fasader är i trä som grånar med tiden, och detaljer i svart som bryter av mot träets naturligt varma ton. Lägenheterna har öppna planlösningar med ljus köksdel, fönsterbänkar i kalksten, parkettgolv i sovrum, vardagsrum och köksdel, klinker och helkaklade badrum och duschvägg.

Tvättmöjligheter och förvaring

När det gäller tvättmöjligheter och förråd, så har ena punkthuset tvättstuga i entréplan samt garderober i sovrummet, ett mindre förråd i lägenheten och ett lägenhetsförråd i entréplan. För det andra punkthuset samt lamellhuset finns garderober i lägenheten och ett mindre förråd, samt tvättstuga och lägenhetsförråd i det vinklade lamellhuset.

Bilder: Krook & Tjäder och 3dVision

Antal lägenheter samt bredband

Storleken på lägenheterna varierar mellan 1 till 4 rum och kök, där merparten blir tvåor. Inflyttningen sker i etapper från februari 2021. Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där hyresgäster kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s.

Naturlig träkänsla och fler hem till Angered Centrum

Poseidons tillskott till Angered Centrum blir två fristående 6-våningshus med hyresrätter i trä, ett vinklat loftgångshus i trä mot Titteridammsvägen, ett cirka 70-platsers träklätt parkeringshus beläget mellan punkthusen och loftgångshusen samt en grön och levande innergård med en vacker träklädd entré ner mot Angered Centrum.

Det är vårt systerbolag Framtiden Byggutveckling som tillsammans med Skanska, Veidekke, Derome och Järngrinden bygger det nya området vid Titteridammsvägen.

Området kommer stå helt färdigt sommaren 2022.

360° tour

Kolla runt i en av 1,5:orna i Titteridamm. Tittar du på mobilen, vänd mobilen till en liggande vy, tryck på nedåtpilen till höger och titta dig om åt alla håll genom att svajpa! Har du VR-glasögon, klicka på ”masken” på 360-bilden och bli ett med utsikten.

Lägenhetsväljare – se lediga lägenheter

Här ser du vilka lägenheter som sökbara just nu (På Omflyttningsplatsen eller Boplats), som du kan söka senare (kommande) eller som redan är uthyrda (uthyrd). För musen över väljaren, så ser du status på de olika husen och lägenheterna. Lycka till!

Loading...

Uthyrning

Uthyrningen av Titteridamm startar under hösten 2020. Du som redan bor hos Poseidon kommer att kunna söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats.

Titteridamm

Följ bygget – ta del av senaste nytt