Äntligen hemma på Betselvägen!

Igår flyttade de första familjerna in i våra nya fina trähus på Betselvägen intill Angereds Centrum. Kitty från Västra Frölunda var en av de nya glada hyresgästerna som äntligen fick nycklarna till sitt nya hem.

Under två veckors tid går flyttlassen till 28 av de 152 nya hyresrätterna som nu byggs med adress Betselvägen vid Titteridammsvägen. Här får man nära till shopping, kommunikationer och natur. Huset man nu flyttar in i ligger längst upp mot skogen. Trä är det genomgående materialet.

– Det känns underbart att flytta hit. Jag ser verkligen fram mot ett nytt och tryggt boende för mig och mina barn, sa Kitty som fick nycklarna igår och flyttar från Västra Frölunda.

Fler hem på gång på Omflyttningsplatsen

Utöver huset som nu flyttas in i byggs ett fristående 6-våningshus med planerad inflyttning kring sommaren, samt därefter en stor vinklad huslänga ner mot gatan med ljusa, luftiga loftgångar in mot gården med inflyttning i slutet av året.

– Lägenheterna här är jättefina och det luktar trä när man närmar sig husen, berättar Per Olsson som var med och mötte hyresgästerna med en välkomstkasse. I kassen ligger nyttiga saker för en tryggare och bättre miljö – som en fettratt, verktygsset, nyckelring och en kokbok för miljösmartare matlagning.

Rymliga och ljusa lägenheter med träfasad

Lägenheterna i de nya trähusen är rymliga och ljusa med flexibla planlösningar. Och det gäller även de mindre tvåorna, som det blir gott om och som efterfrågas i området.

– För mig som varit med ett tag är det både spännande och roligt att för första gången sedan stadsdelen byggdes i början på 1980-talet kunna erbjuda nyproducerade lägenheter i ett lugnt och fint område, berättar Per Olsson som är med och tar emot Kitty och övriga nya hyresgäster ihop med kollegerna Ami och Edvin från Poseidon.

Sugen att flytta hit?

Läs mer här om boendet på Betselvägen vid Titteridammsvägen!

Fler lägenheter är på gång att byggas, så håll utkik på Omflyttningsplatsen.