Om projektet

Ovanpå två av våra befintliga hus i Lunden bygger vi 56 nya lägenheter med inglasade balkonger i två ny våningsplan samt 2 etagelägenheter i markplan med uteplats. Här bor du i lugna kvarter med staden på bekvämt avstånd – och med en vidunderlig utsikt över Delsjöområdet.

Makalös vy
över Delsjön
och Göteborg

p

Kortfakta

Byggstart: 2019
Område: Lunden
Antal lägenheter: 58
Storlek: 1-4 rum och kök
Cirka hyra: Ej fastställd
Status: Pågående

Lugna
kvarter
nära city

De nya lägenheterna blir moderna i varierande storlekar – från mindre ettor till fyrarummare. Variationen skapar plats för många olika boendebehov under samma tak. Alla lägenheter får en god tillgänglighet och de flesta får en halvöppen planlösning med öppet samband mellan kök och vardagsrum. De två etagelägenheterna blir rymliga med en intern trappa mellan de två våningarna och en uteplats i markplan.

De två huskroppar som vi nu bygger på har tre till fem våningar och är byggda i början av 60-talet på Hogenskildsgatan 7-19 och Överstegatan 6-8. De ligger i ett avskilt läge på återvändsgata och gränsar till ett grönområde. De påbyggda våningarna kläs i skivor, som harmonierar väl med de nuvarande fasaderna i rött tegel.

360° visning

Här ser du vyn från balkongen på en av lägenheterna: Tittar du på mobilen, vänd mobilen till en liggande vy, tryck på nedåtpilen till höger och titta dig om åt alla håll genom att svajpa! Har du VR-glasögon, klicka på ”masken” på 360-bilden och bli ett med utsikten.

Bilder: 3dVision, Kvarnström Arkitektkontor AB

Inglasade balkonger och öppen planlösning

För att garanterat kunna njuta av den unika utsikten får lägenheterna i de två nya våningsplanen som vetter mot väster och söder delvis inbyggda och inglasade balkonger. De två etagelägenheterna får en uteplats i markplan.

I samband med påbyggnaden bygger vi även hissar till husen. Hisschakten placeras på utsidan av husen och hissarna försörjer de två översta våningsplanen. I samband med påbyggnaden får alla lägenheter i husen mekanisk frånluftsventilation. Dessutom passar vi på att göra stambyte i båda fastigheterna.

På gården skapas nya miljöhus med sortering i nio fraktioner. För att göra det ännu enklare att vara miljövän installerar vi individuell mätning av varmvatten – i både nya och befintliga lägenheter.

Är du nyfiken på hur lägenheterna kommer att se ut så hittar du planlösningarna här.

Skönt
inglasat
balkonghäng

Uthyrning

Uthyrningen av Hogenskildsgatan görs i etapper. Under hösten 2019 läggs de första lägenheterna på Omflyttningsplatsen, där du som bor hos oss kan söka. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats. Har du frågor om uthyrningen kontakta uthyrare Sue-Ann Lundin på telefon 031-332 12 65 vardagar 09.00 – 12.00 eller via mejl sue-ann.lundin@poseidon.goteborg.se.

Hogenskildsgatan

Följ bygget – ta del av senaste nytt