Om projektet

I Backa Röd har vi nyligen färdigställt nya hyreslägenheter på de nuvarande parkeringsplatserna längs Wadköpingsgatan.

Husen är en blandning av punkthus i tre våningar samt radhus i två våningar med egen parkering i direkt anslutning till bostaden. Radhusen har även tillgång till enskild förträdgård.

Här bor du grönt och centrumnära på samma gång.

p

Kortfakta

Byggstart: 2018
Område: Backa röd
Antal lägenheter: 67
Storlek: 2-4 rum och kök
Cirka hyra: 7 926 – 14 352 kr/månad
Status: Pågående

De nya husen byggs på tidigare parkeringsfält. Dessa bryts upp i flera mindre parkeringsplatser, som integreras i närområdet. Den nya bebyggelsen bidrar till att binda ihop det befintliga villaområdet i väster med Poseidons bostadsområde i öster, samtidigt som parkeringsområdet vid Julias, Jacobs och Blendas Gata kommer att förändra karaktär helt och hållet.

Om punkthusen

De fyra punkthusen är tre våningar höga och rymmer 48 lägenheter med 2-3 rum och kök. Fasaden består av målad betong och alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Om radhusen

Radhusen rymmer totalt 19 lägenheter. Lägenheterna har 4 rum och kök fördelat på två plan om totalt 108 kvm. Fasaden består av målat trä och tegel och utanför bostaden finns en egen privat parkering. Alla lägenheter har dessutom en egen uteplats på 5-10 kvm.
Bilderna som visar kök, vardagsrum och badrum är från radhusen på Wadköpingsgatan.

Rökfritt med höghastighetsfiber

Alla nya lägenheter på Wadköpingsgatan har individuell mätning och debitering av varmvatten och tillgång till Framtidens Bredband – ett fiberbaserat höghastighetsnät för tv och bredband. Alla lägenheter är rökfria – både inne i lägenheterna samt på balkonger och uteplatser. I anslutning till husen finns även fristående lägenhetsförråd, ett miljöhus för källsortering och ett cykelhus.

Invändigt har alla lägenheter en öppen planlösning med ljus köksdel. Sov- och vardagsrum har ekparkett på golvet. I hall, köksdel och badrum är det klinkers på golven. I köket finns diskmaskin i alla lägenheter.

Badrummen, som är helkaklade, är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare samt duschvägg och handdukstork.

Inflyttning från september 2019

Husen är byggda av Framtiden Byggutveckling och förvaltas av Poseidon. Inflyttningen startade september 2019.

Bilder: 3dVision

360° tour

Kolla runt i en av lägenheterna. Tittar du på mobilen, vänd mobilen till en liggande vy, tryck på nedåtpilen till höger och titta dig om åt alla håll genom att svajpa! Har du VR-glasögon, klicka på ”masken” på 360-bilden och bli ett med utsikten.

Uthyrning

Uthyrningen av Wadköpingsgatan startade under mars 2019. Då kan du som redan bor hos Poseidon söka lägenheter via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats.

Wadköpingsgatan