Om projektet

På Tunnbindaregatan på Hisingen bygger vi 16 nya lägenheter. Det nya huset får ett modernt uttryck, men med sin låga höjd och träfasad smälter det väl in i det kringliggande landshövdingekvarteret.

Med den kringbyggda gården får kvarteret en klassisk landshövdingeform. Inne på gården kommer vi även att bygga ett nytt miljöhus, som kan utnyttjas av alla Poseidons hyresgäster.

– Vi vill att det ska synas att det är ett hus som är byggt idag. Det är kul att det får skilja ut sig mot de nuvarande husen med moderna balkonger och fönster. Däremot har vi valt att anpassa fasadmaterial och husets höjd till de nuvarande landshövdingekvarteren. Huset får en träfasad med varierande liggande och stående panel, säger Fredrik Löfvenberg, arkitekt på Liljewall.

p

Kortfakta

Byggstart: 2019
Område: Rambergsstaden
Antal lägenheter: 16
Storlek: 1-3 rum och kök
Cirka hyra: Ej fastställd
Status: Planerande

Den moderna arkitekturen ger även möjlighet att bygga fler lägenheter på ytan. Tack vare loftgångar med entréer som vetter in mot gården får så gott som alla lägenheter ljus från två håll. Invändigt får lägenheterna en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Lägenheterna blir mellan ett och tre rum och kök, där de flesta blir tvåor. Alla lägenheter från plan två och uppåt får balkong eller terrass. På första plan har lägenheterna en fransk balkong mot gatan.

Byggstart 2019

I slutet av 2017 lämnas ansökan om bygglov in och upphandling av entreprenör startar. Bygget startade i början av 2019 och i november 2019 startade uthyrningen.

Lägenheterna på Tunnbindaregatan byggs av Framtiden Byggutveckling och hyrs ut och förvaltas av Poseidon. Som hyresgäst hos Poseidon har du förtur till de nya lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Självklart blir det en del buller och stök under byggtiden, men vi kommer att gränsa av gården så att alla kan ta sig in och ut på gården utan besvär.

Lägenhetsritningar

Är du nyfiken på hur lägenheterna kommer att se ut hittar du lägenhetsritningarna här.

Bild från gatan:  Liljewall.

Övriga bilder: 3D-vision. Observera att gården inte kommer att bli exakt som på bilden som visar loftgångarna mot gården. Lägenheterna på våningarna högst upp i huset mot gavlarna har snedtak med takfönster.

Uthyrning

Uthyrningen av Tunnbindaregatan startar under 2019. Du som redan bor hos Poseidon kommer att kunna söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats. Har du frågor om uthyrningen kontakta uthyrare Helena Palm på telefon 031-332 13 69 vardagar 09.00 – 12.00 eller via mejl helena.palm@poseidon.goteborg.se.

Tunnbindaregatan