Om projektet

Vid Torpagatan, granne med Östra sjukhuset, bygger vi nio hyreshus med 170 välplanerade lägenheter. Husen byggs utmed skogskanten i en solfjäderform, där alla lägenheter får härligt inflöde av ljus från flera väderstreck och rogivande utsikt.

De nio husen med hyresrätter ligger skönt placerade mot skogen intill HSB:s nya bostadsrätter. Tillsammans bildar de ett lugnt och sammanhängande bostadsområde med en bevarad skogskänsla. Bakom dig på Smögengatan, som blir adressen, har du Östra sjukhuset och från husens entrésida ligger Göteborg och Partille framför dig. Riktig pangutsikt får du högst upp i huset.

p

Kortfakta

Byggstart: Juli 2019
Område: Västra Björkekärr
Antal lägenheter: 170
Storlek: 1-4 rum och kök
Cirka hyra: se hyra för respektive objekt i lägenhetsväljaren nedan.
Status: Uthyrning pågår

Skönt läge
utmed
skogskanten

Byggt för att matcha Björkekärrs klippor och skog

Husen byggs för att matcha den nuvarande bebyggelsen i Björkekärr. Det är hus som är både tydliga och smäckra i sin form. Materialen är rustika med tegel och betong, vilket passar fint med naturen som består mycket av klippor och skog. Husen byggs enligt Miljöanpassat byggande Göteborg.

En solfjäder av hus, naturligt placerade vid skogskanten

Poseidons hus ligger parvis grupperade i en solfjädersform med gavlar och ståtliga inbjudande entréer, ljusa och generösa trapphus mot den svagt böjda allégatan – och ett något upphöjt parkeringsgarage mellan sig. Garagens tak kommer att användas till gemensamma gårdar som med sin grönska och trevliga terrasser smälter fint ihop med skogen och naturen som omger husen. Gårdarna har inslag av granit och sten som finns naturligt i området. Här kommer det att finnas plats för både lek och vila med olika lekplatser, naturliga mötesplatser och sittgrupper för alla åldrar.

Terrass,
balkong eller
uteplats?

Vy över
Partille och
Göteborg

Alla lägenheter har utsikt mot flera väderstreck

Husen har 6 till 7 våningar med 4 lägenheter per plan. Översta våningen blir indragen och har två lägenheter med två stora terrasser i syd-, väst- och österläge för dygnets alla soltimmar. Totalt är det 170 välplanerade, ljusa hyresrättslägenheter med utsikt mot flera väderstreck, fördelade på 1 till 4 rum och kök med tyngdpunkten på tvåor och treor. Huset längst i söder kommer att skräddarsys för BmSS med 9 lägenheter. BmSS-huset är i 3 till 4 våningar.

Lägenheterna får rymliga balkonger/uteplatser i söderläge (hus 9 har franska balkonger/uteplatser). Alla hus får hiss vilket också kompletterar det befintliga bostadsbeståndet i närområdet. Inflyttningen planeras starta i augusti 2021.

Ljusinflöde
från flera
väderstreck

Rökfritt och bredband upp till 1000 Mbit/s

Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där hyresgäster kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s.

Det är vårt systerbolag Framtiden Byggutveckling som bygger vårt nya hus på Smögengatan tillsammans med entreprenörer från Jan Håkansson Byggplanering och Kamgrad.

Bilder: 3dVision

 

Lägenhetsväljare – se lediga lägenheter

Här ser du vilka lägenheter som sökbara just nu (På Omflyttningsplatsen eller Boplats), som du kan söka senare (kommande) eller som redan är uthyrda (uthyrd). För musen över väljaren, så ser du status på de olika husen och lägenheterna. Lycka till!

Loading...

Uthyrning

Uthyrningen är påbörjad och du som redan bor hos Poseidon kan söka lägenheter via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats.

Smögengatan

Följ bygget – ta del av senaste nytt