Om projektet

På Beväringsgatan i Kviberg bygger vi 250 hyresrätter i ett terrasserat hus med fem till 16 våningar och genomtänkta ekologiska lösningar. Här bor du i en lägenhet som kan anpassas för livets olika faser, taket täcks av solceller, fasaden kläs i varmgrått naturskiffer – och du kan dela husets elbilar och elcyklar med grannen.

I Nya Kvibergshuset ska du kunna starta ditt boende i den lilla familjen för att sen kunna bo kvar under lång tid framöver. Lägenheterna är utformade så att de ska fungera och möbleras bra för såväl olika familjer som livsfaser.

p

Kortfakta

Byggstart: 2019
Område: Gamlestaden/Kviberg
Antal lägenheter: 250
Storlek: 1-4 rum och kök
Cirka hyra: se hyra för respektive objekt i lägenhetsväljaren nedan
Status: Pågående

Makalös
utsikt i flera
våningar

Här får du en enklare vardag med gröna mobilitetslösningar

Det nya huset i Kviberg är byggt med en tydlig grön profil och byggs intill ett annat av Poseidons hus som när det byggdes i slutet av 1950-talet väckte stor uppmärksamhet som Europas största bostadshus. I huset finns färre parkeringsplatser för egen bil och istället en bil- och elcykelpool, cykelreparationsrum, gott om cykelrum liksom realtidstavlor som visar dig husets solcellsproduktion och när nästa buss och spårvagn avgår. Du betalar själv när du använder fordon från elbil- och elcykelpoolen, men de första fem årens medlemskap i huset är avgiftsfria.

Ekologiskt boende med solceller och ytsmarta lägenheter

Den ekologiska tanken fortsätter och går igen i hela huset. Huset får förnybar solenergi till sig via sin lutande takyta som är täckt med solceller, vinklad mot sydväst för maximal exponering av solens strålar. Lägenheterna i sig är ytsmarta, där även de minsta lägenheterna har möjlighet till ett avgränsat sovrum mot vardagsrum och köksdelen. Fasaden är i underhållsfritt naturskiffer. Alla lägenheter har balkong med möjlighet till odling, på sextonde våningen högst upp får man en magnifik utsikt.

Elbilspool
som drivs av
solceller

Ljus känsla med naturliga, vackra färger och material

Husets skifferfasad går i olika varma grå jordtoner. Balkongerna är gjorda i olika längder, som skapar ett varierat men balanserat mönster. Balkongerna längst ner får fronter i skiffer och högre upp i lackerad, mönstrad plåt i en ekfärgad ton. Fönstren går i en ljusare grå ton. Trapphusentréer och glaspartier är i oljad ek, något indragna och lätt vinklade för en välkomnande känsla.

Inne i trapphusen möts du av grå granitkeramik, ljusa väggar och tamburdörrar med laminerat trä. I trapporna blir det en vitgrå mosaik, räcken i stål och handledare av oljad ek. Lägenheterna har klinker i hallen och genomgående ekparkett. Väggar och tak är vitmålade. Badrummen är helkaklade i vitt med grå klinker på golvet och har tvättmaskin och torktumlare. Köken har vita målade luckor med rostfria beslag, vitt kakel och bänkskiva i grafitgrå laminat. Alla lägenheter har garderober inne i lägenheten för förvaring, samt ett fristående förråd. Några lägenheter saknar separata förråd vid inflyttningen, vilket ger en tidsbegränsad reducerad hyra.

Här kan ni
leva sant
ekologiskt

Lev klimatklokt i Nya Kviberghuset

Dela elcykel
med grannen

Härligt skyddad innergård, och lokaler i entréplan

I husets entréplan ligger verksamhetslokaler som skapar liv och rörelse. Här finns möjlighet till service och att handla i en närbutik, samt att platsen öppnar upp för vila, rekreation och möten i en inbjudande, grön utemiljö. Inbjudande blir även husets skyddade innergård, som ligger som en skyddad oas mot väster, mittemellan husets vinklade huskropp och grönområdet intill.

Fyra av husets 116 parkeringar är från start reserverade för bilpoolen: Två av 24 markparkeringar ute samt två av 96 platser i husets tvåvåningsgarage. I cykelpoolen ingår elpackcyklar med en rejäl låda att lasta varor i samt elcyklar.

Ettor till fyror i ett rökfritt hus

Storleken på lägenheterna varierar mellan 1 till 4 rum och kök, där merparten blir tvåor: 34 ettor, 172 tvåor, 39 treor, 5 fyror. Inflyttningen sker i fyra etapper mellan juli 2021 och september 2022. Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där hyresgäster kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s.

Det är vårt systerbolag Framtiden Byggutveckling som bygger huset på Nya Kvibergsvägen tillsammans med entreprenörer från Tuve Bygg med underentreprenörer.

Arkitekt: Hans Lindgren Tengbom
Bilder: 3dVision

Lägenhetsväljare – se lediga lägenheter

Här ser du vilka lägenheter som sökbara just nu (På Omflyttningsplatsen eller Boplats), som du kan söka senare (kommande) eller som redan är uthyrda (uthyrd). För musen över väljaren, så ser du status på de olika husen och lägenheterna. Lycka till!

Loading...

Uthyrning

Uthyrningen av Nya Kviberghuset startar under februari 2021.  Du som redan bor hos Poseidon kommer att kunna söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats.

Nya Kvibergshuset

Följ bygget – ta del av senaste nytt