Om projektet

I kvarteret Makrillen, mittemot SKF-huset utmed Artillerigatan i Gamlestaden, bygger Poseidon ihop med Egnahemsbolaget ett helt nytt kvarter med 249 nya bostäder. Poseidon står för 112 hyresrätter i kvarteret, resterande lägenheter blir bostadsrätter.

p

Kortfakta

Byggstart: Maj 2018
Område: Gamlestaden
Antal lägenheter: 112
Storlek: 1-5 rum och kök
Cirka hyra: se faktatext nedan
Status: Pågående

På en före detta parkeringsyta byggs nu Poseidons 112 hyresrätter, Egnahemsbolagets 137 bostadsrätter, ett BmSS-boende och en förskola. De nya husen får ett centralt läge utmed Artillerigatan som ska bli Gamlestadens nya huvudgata med trädplanteringar, flera övergångsställen och butiker utmed gatan. Parallellt planeras en ombyggnation av SKFs gamla industriområde Nya Kulan på andra sidan gatan till ett kvarter med upplevelser, bostäder och restauranger.

112 hyresrätter i ett nytt, levande kvarter

Makrillens bostäder byggs i en trivsam kvartersform där husens olika byggnadshöjder, färgsättning och mönstersättning skapar skönt liv i området. Ut mot Artellerigatan är huskropparna högre men trappar av, och smälter väl in, mot befintlig bebyggelse i Gamlestaden. I markplan i härligt västläge med eftermiddags- och kvällssol mot SKF och Coop, byggs trevliga lokaler för restaurang, butiker och service.

De flesta av Poseidons hyresrätter kommer man till via loftgången, med entré till lägenheten mot innergården. Gårdens gemensamhetsytor och bänkar formar en lugn och grön oas för familjerna i Makrillens hyres- och bostadsrätter. Under gården ligger ett gemensamt garage. På gården blir det cykelparkering under tak. Och på taket av Poseidons hus ligger 80 kW solceller och alstrar elenergi för fastigheten.

Från små ettor till etagelägenheter och hem med radhuskänsla

Lägenhetsstorlekarna varierar från mindre ettor till femmor, etagelägenheter och lägenheter med radhuskänsla. De allra flesta lägenheterna har balkong, många har även har tillgång till loftgång samt att markplanslägenheterna mot innergården har uteplats. Ett fåtal, exempelvis vindslägenheterna, saknar balkong och vissa lägenheter i markplan har extra högt i tak. Inne i lägenheterna läggs parkettgolv och fönsterbänkarna är gjorda av kalksten. Badrummen helkaklas och utrustas med tvättmaskin och torktumlare. Köken har vita vitvaror och samtliga lägenheter är uppkopplade med höghastighetsbredband via fiber. Liksom för all Poseidons nyproduktion är dessa hus rökfria.

Kvarteret Makrillen byggs gemensamt av Framtiden Byggutveckling och Egnahemsbolaget i partnering med Skanska.

Är du nyfiken på hur lägenheterna kommer att se ut så hittar du ritningarna här.

Hyror

1 rum och kök, 6 106 – 7 004 kr/månad exkl. varmvatten.
2 rum och kök, 8 440 – 10 865 kr/månad exkl varmvatten.
3 rum och kök, 10 685 – 12 930 kr/månad exkl varmvatten.
4 rum och kök, 12 930 – 16252 kr/månad exkl varmvatten.
5 rum och kök, 16 252 – 17 869 kr/månad exkl varmvatten.

Tidplan för bygget

  • Maj 2018 var det officiell avspark för bygget
  • Första inflyttning mars 2020
  • Sista inflyttning är planerad till 2021

 Bilder: 3dVision

360° visning

Här kan du ta en 360 graders kik från balkongen och inne i en av etagelägenheterna: Tittar du på mobilen, vänd mobilen till en liggande vy, tryck på nedåtpilen till höger och titta dig om åt alla håll genom att svajpa! Har du VR-glasögon, klicka på ”masken” på 360-bilden och känn dig som hemma.

Uthyrning

Uthyrningen av Kvarteret Makrillen startar under 2019. Då kan du som redan bor hos Poseidon söka lägenheter via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats. Har du frågor om uthyrningen kontakta uthyrare Monica Albinsson på telefon 031-332 12 86 vardagar klockan 09.00 – 12.00 eller via mejl monica.albinsson@poseidon.goteborg.se.

Kvarteret Makrillen

Följ bygget – ta del av senaste nytt