Om projektet

I lummiga och högt belägna området Kaverös planerar vi att skapa 180 nya lägenheter genom att bygga på våra befintliga hus med två våningar.

De nya lägenheterna har ett högt och lugnt läge – mitt emellan city och Frölunda Torg. Och med Ruddalens strövområden runt knuten.

p

Kortfakta

Byggstart: 2025
Område: Kaverös
Antal lägenheter: 180
Storlek: 3-4 rum och kök. 66-99 kvm.
Cirka hyra: Ej fastställd
Status: Planerad

Liknande påbyggnad som gjorts tidigare på Dirigentgatan.

Redan tidigare har fyra av husen i Kaverös byggts på med två våningsplan. Nu planerar vi en liknande påbyggnad för de resterande nio husen på Baryton- Dirigent- och Tunnlandsgatan. I samband med påbyggnaden kommer husen bland annat att utrustas med hissar och vi ser över ventilation, vvs och balkonger. De nya lägenheter blir 3:or och 4:or på mellan 66 och 99 kvm.

På grund av olika omständigheter har projektet dragit ut på tiden, men vi beräknar att starta påbyggnaden 2025.

KaverösPorten

Området

Kaverös ligger vackert i västra delen av Göteborg med ett högt, lite avskilt läge med Ruddalens fritidsområde som närmaste granne. Den höglänta terrängen gör att många av bostäderna har fin utsikt över dalen mot Änggårdsbergen.

Kaverös är ett gediget bostadsområde från mitten av 60-talet, planerat för mesta möjliga ljus i lägenheterna och med stora grönytor mellan husen. Med sina gula tegelfasader bryter fastigheterna på ett stilrent sätt mot stora grönytor och välväxta björkar. Här och var i landskapet tittar klipphällar fram.

Barytongatan, Dirigentgatan och Tunnlandsgatan bildar tillsammans ett lugnt och naturskönt område utan genomfartstrafik. På gårdarna finns lekplatser och vid Barytongatan ligger områdets boulebana.

KaverösTerrassen

Förtätning med finess

Fyra av husen i området har sedan tidigare byggts på med två våningsplan. Även parkeringsdäcket vid Tunnlandsgatan har Poseidon byggt på med två våningar och förvandlat från ett grått p-däck till trivsamma bostäder. I samband med påbyggnationen ändrades adressen till KaverösPorten.

2010 stod ytterligare ett förtätningsprojekt i Kaverös klart – KaverösTerrassen vid Barytongatan. Här har det befintliga p-däcket byggts på med två våningsplan och bildar idag en radhusliknande byggnad med rymliga terrasser.

 

Finns i området

Mitt i Kaverös finns ett mindre närcentrum med bland annat livsmedelsbutik. På bekvämt promenadavstånd ligger Axel Dahlströms torg med ännu fler butiker och service. Frölunda Torg med sina över 100 butiker ligger också nära, vilket gör att i stort sett all upptänklig service finns inom räckhåll. Intill Kaverös ligger Ruddalens friluftsområde med sina milsvida stigar och elljusspår. I området finns gott om parkeringsmöjligheter.

Bilder: Abako

Uthyrning

 

När uthyrningen av Kaverös påbörjas kan du som redan bor hos Poseidon söka lägenheter via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats.

Kaverös