Om projektet

Vill du bo i nybyggt med hiss, mitt i Kålltorps populära 40-talsbebyggelse i Östra Göteborg? Kolla då in de 12 fina hyresrätterna som vårt systerbolag Egnahemsbolaget bygger för oss, parallellt med sina 79 nya bostadsrätter, bara ett stenkast från Munkebäcks Torg.

Mellan två av Ättehögsgatans befintliga hus, där det tidigare låg en lokal, tillförs nu 12 ljusa och fina hyresrättstvåor med hiss i ett nytt 7-våningshus. Här bor man lugnt och tryggt, och delar innergård med befintliga hyresgäster och de som flyttar in i de nya bostadsrätterna som byggs parallellt. Adressen på det nya hyreshuset, som blir det högsta i grannskapet, blir Zachrissonsgatan 7f.

p

Kortfakta

Byggstart: 2019
Område: Kålltorp Zachrissonsgatan
Antal lägenheter: 12
Storlek: 2 rum och kök 55-57 kvm
Cirka hyra: se hyra för respektive objekt i lägenhetsväljaren
Status: Pågående

Frölunda Allés nya, småskaliga kvarter bjuder på flera olika slags lägenhetslösningar, gröna fina vardagsrum mellan husen och möjligheten att dela bil och cykel med grannen. Här blir det även Trygghetsboende för dig som är 70 + och lekplatser inne på gårdarna. Detta alldeles intill Frölunda kulturhus med sitt bibliotek, sina kulturscener, bad och gym samt Positivparken. Kloss an ligger även Frölunda Torg – en av stans bästa knutpunkter för service, handel och kollektivtrafik, med linjer som tar dig över hela stan.

Diskret och ljust, med ekparkett och fönsterbrädor i kalksten

Huset byggs i diskret, ljus putsad fasad, som smälter väl in i området. Väggarna är ljusa, och det blir ekparkett på golven och fönsterbrädor i kalksten. Köken är utrustade med ljusgrå, släta luckor, vitt kakel och utdragslådor med svarta handtag. Du får en delad kyl och frys i rostfritt, diskmaskin, samt att det är förberett för mikrovågsugn. Badrummet blir helkaklade med dusch. Tvättmöjligheter finns i en gemensam tvättstuga i huset.

Lokaler i entréplan, cykelhus och miljöhus på gården

I husets entréplan blir det plats för lokaler, samt att det i anslutning till huset byggs separata cykelhus och på sikt även ett friliggande miljöhus för sopsortering på gården.  P-platser finns att hyra antingen på markplats utomhus, eller i ett p-hus som blir klart cirka 5 månader efter inflyttning.

På kartan är Poseidons hus markerat som hus ”D”. Övriga byggnader i orange byggs som bostadsrätter av Egnahemsbolaget. Mer om dem kan du läsa här . Under 2019 startade de förberedande markarbetena i området och byggstart skedde under november. Beräknad inflyttning juni 2021.

Rökfritt och bredband upp till 1000 Mbit/s

Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där hyresgäster kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s. Det är vårt systerbolag Egnahemsbolaget som bygger vårt nya hus vid Ättehögsgatan tillsammans med entreprenörer från Brixly. Huset kommer också att inrymma ett husvärdskontor med adressen Ättehögsgatan 1.

Del av Bostad2021

Vårt projekt vid Ättehögsgatan i Kålltorp är ett av jubileumsprojektet i Bostad2021 – ett unikt samverkansprojekt mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer i Göteborgs Stad. Satsningen innebär att 7 000 bostäder, utöver ordinarie bostadsproduktion, ska vara färdigställda 2021. Bostad2021 ingår i Göteborgs 400-årsjubileum med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad.

Bilder: 3dVision

Lägenhetsväljare – se lediga lägenheter

Här ser du vilka lägenheter som är på gång att hyras ut (ledig), som kommer att kunna sökas i en senare byggetapp (kommande), som är sökbara just nu (På Omflyttningsplatsen eller Boplats) eller som redan är bokade av en hyresgäst (bokad). För musen över väljaren, så ser du status på de olika husen och lägenheterna. Lycka till!

Loading...

Uthyrning

När uthyrningen av Zachrissonsgatan påbörjas kan du som redan bor hos Poseidon söka lägenheter via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats.

Zachrissonsgatan