Om projektet

Mellan Gamlestadsvägen och Måns Bryntessonsgatan bygger vi 66 nya hyresrätter. Här är det enkelt att leva klimatsmart, mitt i det växande Gamlestaden. Inflyttning planeras till våren 2024.

Gamlestaden växer och utvecklas till en del av Göteborgs utökade innerstad. Nu bygger vi tillsammans med Framtiden Byggutveckling 66 nya hyresrätter i området. 6 av dem blir studentlägenheter.

Huset blir en vinklad byggnad i fyra till fem våningar. De flesta lägenheterna får balkonger och tack vare den vinklade byggnaden bildas en innergård med ett lugnt och avskärmat läge. På innergården gör vi plats för både lek och umgänge med en lekyta, sittplatser och pergola.

 Lätt att leva klimatsmart

På Gamlestadsvägen gör vi det lite enklare att välja bort bilen. Vid huset byggs 24 parkeringsplatser för bil, som förbereds för el-laddning. Dessutom blir det gott om cykelparkeringar. Du som flyttar in i huset får tillgång till både cykelpool med specialcyklar och ett cykelservicerum.

I Gamlestaden är det nära till kollektivtrafiken. Huset på Gamlestadsvägen ligger ett stenkast från Gamlestads torg, en av knutpunkterna i stadens kollektivtrafik. Du som flyttar in får ett gratis kollektivtrafikkort som gäller i 90 dagar.

Ettor till fyror i rökfritt hus

Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1 till 4 rum och kök. Eftersom det finns få stora lägenheter i Gamlestaden idag kommer hälften av lägenheterna att ha 3 rum och kök.

Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där hyresgäster kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s.

Det är vårt systerbolag Framtiden Byggutveckling som bygger huset på Gamlestadsvägen tillsammans med entreprenörer från Bergman & Höök Byggnads AB.

 Inflyttning 2024

 Kvarteret på Gamlestadsvägen byggstartas under 2021. Våren 2024 planerar vi för inflyttning.

Bild: Tyréns arkitekter.

p

Kortfakta

Byggstart: 2021
Område: Gamlestaden
Antal lägenheter: cirka 66
Storlek: 1-4 rum och kök.
Cirka hyra: Ej fastställd
Status: Pågående

Uthyrning

Uthyrningen av Gamlestadsvägen är ännu inte planerad. Du som redan bor hos Poseidon kommer att kunna söka lägenheterna via Omflyttningsplatsen. Efter det kommer kvarvarande lägenheter läggas ut på Boplats.

Gamlestadsvägen