Om projektet

Mitt i växande Gamlestaden bygger vi nu 66 nya hyresrätter med inflyttning 2024. Välkommen till kvarteren där gammalt möter nytt och där det är nära till det mesta.

Vid Måns Bryntessonsgatan, nära Gamlestads Torgs resecentrum, växer nu ett nytt kvarter fram med 66 nya lägenheter. Huset byggs i vinkel och skapar en skyddad innergård mot den befintliga bebyggelsen. På gården blir det plats för grönska, lek och umgänge – och inte minst husets egna el- och lådcykelpool. Med flera större lägenheter och smarta reselösningar gör vi plats för dig som vill leva ett aktivt och hållbart liv.

Gammalt möter nytt i Gamlestaden

Gamlestaden växer så det knakar. Här möter de gemytliga landshövdingekvarteren modern nyproduktion och i kvarteren finns ett stort utbud av restauranger, caféer och service. Granne med kvarteret ligger Emily Dicksons stiftelses charmiga arbetarbostäder och ett stenkast bort finns Slakthusområdet och Gamlestadens fabriker – Göteborgs nya hipsterkvarter med allt ifrån vintagebutiker till ölbryggeri och vintillverkning.

Den som vill leva ett aktivt liv kommer känna sig som hemma i Gamlestaden. Här finns natur och vandringsstigar bakom knuten och i området finns flera stora idrottsplatser. Det är inte heller långt till Kvibergs multisportarena med allt ifrån beachvolleyplaner till en skidanläggning inomhus. Gamlestaden beskrivs ibland som en liten stad i staden. Här är det nära till det mesta och i området finns flera skolor och förskolor. Och vill du inte använda kvarterets egna cykelpool för att ta dig runt är det nära till knutpunkter för både tåg, buss och spårvagn.

p

Kortfakta

Byggstart: 2021
Område: Gamlestaden
Antal lägenheter: 66
Storlek: 1-4 rum och kök.
Hyra: 6 870 – 14 469 kr/månad
Status: Pågående

360° tour

Kolla runt i en av lägenheterna i Gamlestaden. Tittar du på mobilen, vänd mobilen till en liggande vy, tryck på nedåtpilen till höger och titta dig om åt alla håll genom att svajpa! Har du VR-glasögon, klicka på ”masken” på 360-bilden och bli ett med utsikten.

Stora lägenheter med balkonger och uteplatser

Lägenheterna i nya kvarteret varierar i storlek mellan 1 och 4 rum och kök. Eftersom det är brist på större lägenheter i Gamlestaden har vi gjort hälften av lägenheterna i huset till 3:or. Sex av lägenheterna blir studentlägenheter. Utvändigt kläs huset med en klinkerlagd fasadskiva och med en sockelvåning i tegel smälter det väl in bland landshövdingshusen och kvarterens kulturhistoriska byggnader.

De flesta lägenheterna har balkong eller plattlagd uteplats i markplan. Tre av gavellägenheterna har inglasad balkong åt två håll för att skapa en bättre ljudmiljö. Huset har hiss som går ända upp till vindsvåningen, där varje lägenhet har ett gallerförråd för förvaring.

Mellan husen skapas en innergård i söderläge med sittplatser och planteringar. De befintliga träden bevaras och gården får därför redan från start en lummig känsla och tillgång till både sol och skugga. På gården byggs ett cykel- och barnvagnsrum och ett miljöhus med full sortering. Som alltid när Poseidon bygger nytt blir hela huset rökfritt, även på balkonger och uteplatser. I fastigheten finns fibernätet Framtidens Bredband, där du som hyresgäst kan beställa tjänster inom bredband, tv och telefoni på upp till 1000 Mbit/s.

Ekgolv, härligt ljusinsläpp och egen tvättmaskin

De allra flesta lägenheter är genomgångslägenheter med fönster mot både gård och utsida, vilket ger ett fint ljusinsläpp. Lägenheterna har en öppen planlösning med köksdel mot vardagsrummet. Invändigt har alla rum ekparkett och fönsterbänkar i kalksten. Hallgolvet är i klinker och badrummen är helkaklade med klinkergolv. Varje lägenhet har egen tvätt- och torktumlare. Mindre lägenheter förses med en kombimaskin för att spara utrymme.

Köken har vita skåpsluckor med ett stänkskydd i kakel. De allra flesta lägenheter har egen diskmaskin i köket.

 

Lätt att leva klimatsmart

I det nya kvarteret gör vi det lite enklare att leva och resa klimatsmart.

I Gamlestaden är det nära till kollektivtrafiken. Huset på Gamlestadsvägen ligger ett stenkast från Gamlestads Torg, en av knutpunkterna i stadens kollektivtrafik för tåg och spårvagnar. Dessutom bjuder vi på 90 dagars gratis resande med Västtrafik för nya hushåll. I trappuppgången finns en elektronisk skärm där du lätt kan uppdatera dig om när nästa buss och spårvagn avgår.

Du som flyttar in i huset får tillgång till en cykelpool med både el- och lådcyklar. I cykelhuset på gården finns det gott om säkra och väderskyddade parkeringar för cykeln och här delar du cykelpump med grannarna.

Laddning

I anslutning till huset finns även några parkeringsplatser för bil som förbereds för el-laddning.

Här kan du se planlösningar för de olika lägenheterna (PDF).

Inflyttning 2024

Kvarteret är klart för inflyttning under våren 2024. I oktober 2023 startar uthyrningen.

Bilder: 3dVision

Lägenhetsväljare – se lediga lägenheter

Här ser du vilka lägenheter som sökbara just nu (På Omflyttningsplatsen eller Boplats), som du kan söka senare (kommande) eller som redan är uthyrda (uthyrd). För musen över väljaren, så ser du status på de olika husen och lägenheterna. Hyrorna avser 2023 års hyresnivå. Lycka till!

Loading...

Uthyrning

Uthyrningen startar 1 oktober 2023 via Omflyttningsplatsen och Boplats. 

Gamlestadsvägen

Följ bygget – ta del av senaste nytt